Pure Basic – fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden.

Hvordan forener man glæden ved tøj og mode med bæredygtighed og økologi? Dét dilemma har været mit springbræt til at starte Pure Basic. Og så gik jagten ind på svaret om, hvordan man, med god samvittighed, kan shoppe tøj i god kvalitet og lækkert design. Under denne rejse blev det desuden også klart for mig, at i mit eget klædeskab var der ALT for meget tøj, jeg ikke brugte, og at det samme gjaldt ungernes. Så dét dilemma ville jeg også gerne til livs. Langsomt kom ideen om slow-fashion og basis-garderoben til at fylde mere og mere, og frøet til Pure Basic var sået.

Et andet vigtigt benspænd i min jagt på den perfekte børne-garderobe var, at det ikke skulle være kedeligt. For selvom vi danskere er vilde med grå og sort, så deler børn nok næppe den glæder ????. Pure Basic blev derfor startet med en vision om at gøre det nemt at vælge bæredygtigt, for når man vælger kvalitet fremfor kvantitet, kan man nøjes med meget mindre.

Og i vores univers finder du et stort udvalg af tøj og tilbehør til kvinde og børn, som både er bæredygtigt og absolut IKKE kedeligt. Og dermed kan man med få klik handle nemt, bæredygtigt og få masser af lækre varer, som både unger og forældre kan godkende.

Vores bidrag til en bedre verden

Nok er vi små, men vi drømmer stort, og ídeen til Pure Basic opstod efter  mange år i modebranchen, hvor køb-og-smid-væk-kulturen lever i bedste velgående. Nye kollektioner adskillige gange om året, samt de mange samples, returneringer og lignende, der blot ender i skraldespanden motiverede mig  til at gøre noget. Bæredygtighed var allerede et samtaleemne på arbejdspladsen, men det blev det for alvor også derhjemme.

Mit sidste job inden livet som selvstændig og opstart af Pure Basic, var som NOOS ansvarlig (never out of stock), i en større dansk tekstil virksomhed. Hvilket blev afsættet til at skabe Pure Basics univers. Det skulle nemlig bestå af tøj, der ikke bliver for gammelt, umoderne eller ikke kan bruges sammen med andet.

Det er svært at være idealist, modeentusiast og realist på én gang, men målet var at skabe ét sted, hvor kun de bedste leverandører var samlet. Så det  handlede både om at finde lækre designs og styles, men også om at  finde leverandører, der producerede børnetøj bæredygtigt. Dén præmis gælder stadig i dag – du finder ikke noget i vores shop, som ikke er bæredygtigt og dermed godkendt af os hos Pure Basic

Bæredygtighed hos Pure Basic

Vi arbejder med både miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Hos os finder du tøj og tilbehør lavet af materialer som økologisk bomuld, naturlige fibre, genanvendte materialer og meget mere. Vi bestræber os på at føre kun de bedste brands i vores shop. Vi har sørget for det bedste udvalg, hvor vi har godkendt bæredygtigheden – du skal blot læne dig tilbage og vælge imellem det. Læs mere om: Hvad er bæredygtigt tøj?

Størstedelen af vores tøj er GOTS-certificeret, som er en af de højeste standarder, som man finder, når det kommer til tøj.

Socialt ansvar er en af prioritet, når vi udvælger produkter. Vi går nemlig op itøjet , både til dit barn og dig selv, ikke er produceret under dårlige  og/eller farlige forhold. Bæredygtigt børnetøj er fremtiden – både så der er en verden for dine børn at vokse op i samt gode levevilkår for dem der laver tøjet.

Vi stiller høje krav til vores leverandører

Hos Pure Basic stiller vi høje krav til vores leverandører: Den “indre forælder” er en god ledetråd, når vi søger efter leverandører, der kan leve op til vores høje standarder og kan bidrage til vores vision om en absvarlig garderobe. Vi stiller krav om bæredygtig produktion til vores leverandører og giver dermed vores kunder muligheden for at reducere deres CO2-aftryk.

Vi stræber efter certificeringer, der lever op til nutidens strenge krav om miljøbevidsthed og økologi. Derfor lever størstedelen af tøj hos Pure Basic op til GOTS-certificeringen, som inden for tekstiler er det tilsvarende blåstempel. GOTS betyder, at produkterne er testet ud fra standardiserede krav. På dén måde får du en troværdig garanti for en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion.

 

Vi forhandler primært bæredygtige danske tøjmærker til børn, og vi har udvalgt kun de bedste.

Hvorfor hedder vi Pure Basic?

Navnet er faktisk meget simpelt – lidt som vores tøj. Tøjet er nemlig basistøj lavet af lækre naturlige eller genanvendte materialer, og så er det bæredygtigt produceret. Dét skulle vores navn afspejle.

Vi er derfor ikke som alle andre børnetøjsbutikker. Vi tror at “the basics” er det vigtigste i garderoben, fordi de er rammen for statement pieces.

Du kan finde alt til den bæredygtige garderobe hos os. Gå på opdagelse i webshoppen.

Mission

Pure Basics mission er at gøre det nemt og tilgængeligt at handle bæredygtigt. Alle produkterne i vores shop lever derfor op til vores høje krav, så du ikke behøver bekymre dig om det.

 

Vision

Vi arbejder for at gøre Pure Basic til det førende univers for bæredygtigt tøj og tilbehør til hele familien. Vi ved godt, at det nogle gange skal være både ”kvadratisk, praktisk og nemt”, når man er en børnefamilie, og derfor vil vi gerne være stedet, hvor man kan med god samvittighed, og ikke mindst nemt, kan handle både bæredygtigt – og samtidigt være sikker på et lækkert design.

 

Værdier

Pure Basic handler om ansvar, omsorg og indsats. Man kan gøre en forskel ved at vælge at handle bæredygtigt, og det vil vi gerne understøtte ved at gøre det nemt for vores kunder

Susanne profilbillede

Velkommen til Pure Basic

De bedste hilsner

Susanne Felthaus 

Blad