Smækbukser

Hvad er økologisk bomuld?

Økologisk bomuld – hvorfor er det et godt valg? Produktionen af bomuld er stor. Halvdelen af tekstiler er lavet af bomuld, 250 millioner af mennesker over hele verden får deres indkomst derfra, og 7% af arbejdet i ulande har med bomuld at gøre. Med så stor en produktion er der også en synlig effekt for dem, der dyrker og udvinder bomulden samt planeten. Det har store konsekvenser for vandforurening, det kræver stort vandforbrug, og så udleder det store mængder af drivhusgasser.Er økologisk bomuld godt? Ja, når man sammenligner med konventionelt bomuld, så er der store gevinster at hente for miljøet, arbejderne og dig selv.

Hvilke fordele er der ved økologisk bomuld?

Økologisk bomuld dyrkes uden pesticider, insekticider og løvfældningsmiddel, og derfor forurenes grundvand, jord og omgivelser ikke med de farlige kemikalier.

Økologisk bomuld kræver derudover 91% mindre vand at producere sammenlignet med konventionelt bomuld.

Økologisk bomuld udleder 46% færre drivhusgasser sammenlignet med konventionelt bomuld.

På verdensplan er det desværre kun 1% af den producerede bomuld, der er økologisk. Det vil vi lave om på, og derfor satser vi på at være en del af den bæredygtige udvikling ved at tage ansvar og vælge bæredygtige tekstiler.

Økologisk bomuld vs. konventionel bomuld

Der bruges enorme mængder kemikalier i fremstillingen af konventionel bomuld. 16 % af verdens forbrug af insektgift og 10 % af verdens sprøjtegift bruges i bomuldsproduktion. Derudover er 77 millioner bomuldsbønder i kontakt med disse kemikalier hvert år og 83% af kemikalierne ender i omgivelserne. Der bruges store mængder vand i bomuldsproduktionen blandt andet for at fortynde den forurening af kemikalier, der siver ned i jorden.

Ved økologisk bomuldsdyrkning er vand- og energiforbruget lavere end ved konventionel dykning. Ydermere er farlige kemikalier ikke tilladt på markerne.

Dette giver mulighed for at bomuldsbønderne kan dyrke de afgrøder, der brødføder dem, sammen med bomulden. Bønderne og deres vandforsyning er beskyttet og den miljømæssige belastning mindskes markant. Læs mere omkring forskellene på økologisk og konventionel dyrket bomuld her.

De miljømæssige fordele ved bæredygtigt dyrket bomuld er ikke til at tage fejl af. Derudover sikrer du dig et produkt, der ikke er dyrket ved hjælp af skadelige kemikalier, der kan påvirke dig og dit barn.

Hvorfor vælge børnetøj i økologisk bomuld?

Hos Pure Basic har vi et stort udvalg af tøj produceret i bæredygtigt bomuld fra de største danske tøjmærker til børn. Så hvorfor vælge børnetøj i økologisk bomuld? Når du vælger at købe børnetøj i bæredygtigt produceret bomuld, sikrer du dig, at bomulden er dyrket uden brug af farlige kemikalier. Derudover vil bomulden opleves blødere, med en længere holdbarhed og en større komfort.

Med økologisk bomuld får du et produkt, der kvalitetsmæssigt er bedre, og du kan derudover med god samvittighed iføre dit barn det. Tekstilerne er ikke dyrket med farlige kemikalier, der for eksempel kan være kræftfremkaldende, hormonforstyrrende og fremkalde allergiske reaktioner.

Hold øje med STANDARD 100 by OEKO-TEX® – det er din garanti for at der ingen sundhedsskadelige og allergifremkaldende stoffer er i tøjet.

Er økologisk tøj bæredygtigt?

Tøj lavet af økologisk bomuld er væsentligt mere bæredygtigt sammenlignet med konventionelt bomuld. Hvilke fordele er der ved økologisk bomuld? Her er tre sider af sagen:

Det forurener mindre, det har et lavere vandforbrug og det udleder ikke så mange drivhusgasser.

Det produceres oftest med bedre forhold og sikkerhed for arbejderne. Økologisk bomuld ødelægger ikke de områder, hvor det dyrkes, som du måske har set, at konventionelt bomuld gøre det.

Det er dyre at lave, forhandle og købe tøj af økologisk bomuld, men det er langt dyre for verden at vælge det billige alternativ.

Læs blog indlægget “Hvad er økologisk bomuld? – Skal  mit børnetøj være økologisk?” Her får du svar på en række spørgsmål om økologisk bomuld.

Hvordan produceres økologisk bomuld?

 

Køb børnetøj i økologisk bomuld hos Pure Basic

Hos Pure Basic bestræber vi os på at have et stort udvalg af produkter, der indeholder økologisk bomuld frem for konventionelt bomuld.  Vores udvalg af bæredygtige produkter, gør, at du trygt kan købe dit børnetøj hos os. Vi har gjort forarbejdet og tilbyder børnetøj fra de bedste og mest bæredygtige brands, og du kan nu nemt handle med god samvittighed. Gå på opdagelse i vores bæredygtige univers her.

Vil du læse mere om, hvordan man vasker tøj bæredygtigt? Vi har et blogindlæg, hvor du kan læse om det samt vask af babytøj i økologisk bomuld.

Vi er oppe på mærkerne!

Vi finder derfor lækkert baby- og børnetøj, der lever op til kravene for STANDARD 100 by OEKO-TEX® og GOTS.

OEKO-TEX® er en sundhedsmærkning for tekstiler, der sikrer, at tøj og andre tekstilvarer ikke indeholder sundhedsskadelige og allergifremkaldende stoffer. Når det kommer til børnetøj, stilles der særligt høje krav til, da små børn ofte putter deres tøj i munden, og derved er mere udsat.

GOTS står for Global Organic Textile Standard, og det er en standard for økologiske fibre. Tekstiler skal have godkendt hele forsyningskæden samt enten bestå af 90% certificeret økologisk bomuld eller 70% certificeret økologisk bomuld og 30% ikke-økologisk bomuld. GOTS er en af de højeste standarder for økologisk bomuld, så du kan have ro i sjælen, når du ser deres logo. GOTS er et økologimærke, som ikke blot garanterer dig at varen faktisk er lavet af økologisk bomuld, men også at den er bæredygtigt produceret.

Du kan læse mere om OEKO-TEX®-certificeringen og GOTS-certificeringen ved at trykke på linksene.

Pure Basic

Køb bæredygtigt tøj af økologisk bomuld til børn hos Pure Basic

Pure Basic samarbejder primært med brands, som er GOTS certificerede, som er en af de højeste standarder for økologiske fibre. På dén måde kan vi stå 100% inde for bæredygtigheden i vores produkter. Ved at købe børnetøj af økologisk bomuld hos Pure Basic, træffer du et ansvarligt valg for dig, dine børn og dine omgivelser. Du er med til at sikre en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion, og passe på dine børn og vores jord.

Vi går meget op i, at vores produkter er bæredygtige, og her er miljø-, sundheds- og økologimærker et bevis på det. Mærkerne gør det nemmere for dig som forbruger at se, om produktet, som du er interesseret i, lever op til ordentlige standarder, og om det er blevet produceret under anstændige vilkår. GOTS-certificeret tøj er uden tvivl et skridt i den rigtige retning for miljø, arbejderne og dit barn.

Hvis du vil se vores store udvalg af tøj, der er lavet af bæredygtige materialer som økologisk bomuld, og hvor meget af det er OEKO-TEX®- eller GOTS-certificeret, så tryk her for at komme ind på vores webshop.

BÆREDYGTIG & ANSVARLIG

Pure Basic Instagram Stories

Følg os på de sociale medier og se alt det pure GOTS certificerede basis børnetøj, du kan få til dine kære børn.

#LookGoodDoGood #BæredygtigSlowFashion