Gave inspiration

Barselsgave fra bedsteforældre – 16 bæredygtige ideer

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Barselsgave fra bedsteforældre er en hyggelig tradition. Når der kommer en lille ny til i familien er det en stor ting, både for mor og far og ikke mindst bedsteforældre. Det lille ny barnebarn har været længe ventet og langt de fleste bedsteforældre glæder sig til at forkæle den lille ny baby.

Men nogle gange kan det være svært at finde på, for denne første gave symboliserer så mange ting; forventning, glæde, stolthed og kærlighed. I denne artikel vil vi give vores bud på 16 forskellige barselsgaver fra bedsteforældre; både til barnet og de nybagte forældre.

Mangler du inspiration til tillykke med baby-tekst?

Gaveide nr. 1: Pusletaske – den perfekte barselsgave

Når der kommer en lille ny i familien, er der mange ting, der skal være styr på. En af de vigtigste på listen over musthaves, er en pusletaske. En pusletaske er næsten uundværlig , når man får en baby. Derfor ved vi også, at en pusletaske ofte er en gave, der bringer meget glæde hos de nybagte forældre.

Hos Pure Basic har vi et stort udvalg af Pusletasker fra DAY ET MINI. Taskerne er lavet i et lækkert smudsafvisende materiale, og genanvendt materiale. Taskerne er, udover at være supersmarte, også meget funktionelle. De har masser af lommer og rum til opbevaring. Flere af taskerne har også indbygget puslepude.

DAY ET Mini pusletasker lækre farer og kvaliteter: Se vores udvalg af DAY et Mini pusletasker her

Day et mini pusletaske barselsgave fra bedsteforældre

Gaveide nr. 2. Den første bamse – en sød barselsgave fra bedsteforældre 

Det er næsten blevet en tradition, at når der kommer en lille ny til verden, er en af de første gaver en lille bamse. Dette er en rigtig hyggelig tradition. Den første bamse følger mange børn i mange år frem, og de vil huske, eller få fortalt, hvem bamsen var fra. Derfor synes vi, at sådan en blød bamse er den perfekte barselsgave fra bedsteforældre. Der er noget hyggeligt i, at bamsen, som de putter med hver aften, eller trøster sig med når de er kede af det, er fra nogle af dem, der holder allermest af den lille; nemlig bedsteforældrene. Det er næsten som om, de var der selv.

Den søde Tjugga bamse er den skønneste krammebamse, og ideel når det lille barn skal sove. Den er lavet i 100% økologisk bomuld, og det lille barn vil derfor ikke blive udsat for farlige kemikalier, når der krammes og kysses, for kys og kram kan man ikke få nok af, uanset alder. 

Tjugga bamsen er en del af Emilie Jacobsens beroligende univers, der har til formål at skabe ro og tryghed for barnet. Se hele vores Tjugga univers her.

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 3. Lækkert bæredygtigt babysengetøj

Det er ikke altid, man har fået ønsker fra de nybagte forældre, og så man må selv i gang med at være kreativ og finde på. Hvis man ønsker at give en gave, som kan bruges længe, er babysengetøj en rigtig god gave. Sengetøj bruges hver dag, og man har brug for flere sæt da det ofte bliver vasket, for det lille barn bruger sengetøj både dag og nat. Derfor er  det også dejligt med lækkert sengetøj i god kvalitet, som holder på på form og farver, og som pynter i både børneværelset og i barnevognen.

Soft Gallery har lavet dette skønne cremefarvede babysengesæt i det fine Splash print. Sættet er unisex og kan derfor være en barselsgave til både pige og dreng. Sættet er i en blød vævet økologisk bomuld og er GOTS-certificeret. En rigtig god barselsgave fra bedsteforældre, som helt sikkert vil blive værdsat. 

Se vores udvalg af  babysengetøj: Økologisk babysengetøj her 

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 4. Stofbleer i økologisk bomuld – den perfekte barselsgave

Hvis der er noget, man ikke kan for meget af, når man har en lille baby; så er det stofbleer. De kan anvendes til mange ting, og er faktisk uundværlige, både derhjemme, men ikke mindst i de nybagte forældres pusletaske. De bliver nemlig både brugt på puslebordet, lagt over skulderen, når man går rundt og er også uundværlige, når der skal ammes.

Alle vores stofbleer er i økologisk bomuld og indeholder derfor ingen farlige kemikalier – se vore udvalg af stofbleer her.

DAY ET Mini har skabt fine stofbleer i økologisk bomuld, i både rosa og lyseblå.  En rigtig fin barselsgave til den lille pig eller dreng. Stofbleen kommer i en 2 pak, hvor anden farven er mørkegrå. for én stofble er altid for lidt :-). 

 Vi synes, at de fine stofbleer fra DAY ET Mini  er den perfekte barselsgave. Skal gaven indeholde mere end bare end stofbleer, har vi også en matchende uro med musik 

DAY ET Mini stofbleer 2 pak rosa og grå 99kr,- KØB HER

DAY ET Mini stofbleer 2 pak lyseblå og grå 99kr,-  KØB HER

DAY ET Mini stofbleer barselsgave fra bedsteforældre

Gave ide nr. 5. Kong Walter barnevognshandsker – den perfekte barselsgave til far

Når der skal købes barselsgave, er det med at sætte gang i fantasien. Hvem siger, at en barselsgave altid skal være noget til den lille baby eller til mor? Hvorfor ikke give den nybagte far en barselsgave? Her har vi den helt perfekte gave: Barnevognshandskerne fra Kong Walther er uundværlig på en kold vinterdag, når der skal trilles med barnevogn.

De bløde KongWalther handsker kan nemt monteres på barnevognen og kan holde fars hænder varme under hele turen. Det er nemt at få hænderne ud af handskerne, hvis den lille lige skal have en sut eller far skal have en slurk kaffe.

Vi synes, at den grå KongWalther  barnevognshandske er den perfekte barselsgave til den nybagte far. Handsken findes også i flere farver –  se dem her. (Og psssssst; mor kan jo altså også bruge handskerne, selvom gaven egentlig er til far!).

KongWalther Barnevognshandsker: Se de grå KongWalther handsker her

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 6. Den perfekte barselsgave til mor

Vi synes bestemt heller ikke, at den nybagte mor skal snydes for en barselsgave. KongWalther handskerne er også en perfekt barselsgave til moren. De smukke brune handsker er et rigtig godt gavevalg – de er et stort hit blandt nybagte mødre, og vi er sikre på, at de vil falde i god smag. De populære KongWalther handsker er faktisk så populære, at vi har hørt fra flere nybagte mødre, at handskerne har været deres bedste barselsgave. Gaven har nemlig kunne bruges flere gange om dagen, hver eneste dag i alle de kolde måneder. Så er det også lige lidt mindre uoverskueligt at skulle ud og trille på en kold dag. Og findes der noget bedre end at kunne give en gave, som bare kan bruges igen og igen?

Handskerne monteres nemt på barnevognens styr.

KongWalther Barnevognshandsker: Se de brune KongWalther handsker her

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 7. Tjugga bog – fortællinger til dejlige hyggestunder

En god bog giver anledning til mange hyggestunder med det lille barn. Tjugga bøgerne skrevet af Emilie Jacobsen tager os med ind i Tjuggas vidunderlige univers. Børn elsker at få læst bøger højt, og historierne om Natbjørnen Tjugga og kærlighedsblomsterne er ingen undtagelse.Bogen hjælper til en blid og nænsom putning af de allermindste, men også de større børn elsker Tjuggas univers, som emmer af ro og kærlighed, og derfor skaber den perfekte stemning til putte-ritualet.

Så hvis du mangler en god gaveidé, går du ikke gå galt i byen ved at købe en af de fantastiske Tjugga bøger. Denne gave vil både barn og forældre blive glad for i mange år frem – ja mon ikke den også vil glæde bedsteforældrene, når der skal passes børnebørn. Derfor en oplagt barselsgave fra bedsteforældre

SE HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

 Gaveide nr. 8. Heldragt i uld – en rigtig fin gave til den lille nyfødte

I Danmark har vi en tradition for, at vores børn sover udenfor i barnevogn. De fleste børn sover nemlig bedre ude i den friske luft. Men det danske vejr kræver også, barnet er varmt. Det er derfor vigtigt, at barnet er klædt rigtigt på. Så mangler du en gaveide, er en uldheldragt i fleece et rigtig godt bud. Den holder det lille barn dejlig varmt, og giver derfor de bedste forudsætninger for en dejlig lur, eller tur i barnevognen.

Den fine Molo uld heldragt kommer i en fin beige unisex farve, så hvad enten du er på udkig efter en barselsgave til dreng eller pige, synes vi, at denne gave er en meget anvendelig barselsgave fra bedsteforældre.

Molo heldragter: Se den lækre unisex uld fleecdragt fra Molo her 

Molo uld heldragt

Gaveide nr. 9.  Bodyer til baby – gaven man ikke kan få for mange af

Uanset hvor mange bodyer der findes i babys skuffe, så kan der ikke være for mange bodyer. Man tror det er løgn, men en baby kan gå igennem op til 6 bodyer om dagen, hvis der er uheld af den ene eller anden art. Og fordi bodyer også både er gode som undertøj eller som en trøje, er de intet mindre end geniale. Helt nybagte forældre har jo ikke noget i skufferne allerede, og her er bodyer virkelig en fantastisk gave.

Men også selvom de vordende forældre allerede har et barn, og dermed en skuffe fuld af tøj, så er det altid skønt med nogle lækre nye bodyer, for selv den bedste kvalitet bliver mærket af at komme 1000 gange i vaskemaskinen :-). Og ja, så er det også bare hyggeligt at give lille baby en fin ny sag på. Så her er da tale om en barselsgave fra bedsteforældre, som man ikke kan gå galt i byen med. 

Se vores store udvalg af  bæredygtige bodyer til baby: Baby bodyer her

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 10. Bøllehat Sommerens musthave til de små babyer 

Er der noget mere kært end en lille baby med en bøllehat? Hold nu op, vi kan næsten ikke få armene ned over dét søde syn! Og selvom det danske vejr ikke altid praler med sol fra en skyfri himmel, så er babys hud så sart, at man ofte skal  alligevel finde huen frem på overskyede dage. Og især de små nyfødte skal værnes om solen, så dette er også en fantastisk barselsgave. Især fordi det jo sikkert heller ikke er noget, som står øverst på vordende forældres “to-do-liste”, og så er overraskelsen jo så meget desto større. 

Hos Pure basic har vi flere fine bøllehatte, som både den vordende mor og far helt sikkert vil kunne lide. Og bare fordi man er baby, kan man jo godt være cool, ikk sandt?

SE HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 11. Gavekort – altid en god barselsgave fra bedsteforældre

Let’s face it – nogle mennesker har alt eller er bare svære at købe gave til. Og her er et gavekort en fremragende idé. Og faktisk er det heller ikke så tosset en idé til folk, der har masser af ønsker. For et gavekort giver muligheden for at give folk lige præcis det, de ønsker sig, og de kan få det lige præcis, når de har brug for det. Og så er det nemt! Vi ved jo godt, at mange bedsteforældre også har travlt i dag; og så er et gavekort altså en god løsning, og helt sikkert en gave, som alle bliver glade for. Og man kan også sagtens gøre et gavekort personligt ved at skrive en hyggelig hilsen. 

Så uanset årsagen, er et gavekort bestemt ikke en dårlig idé som barselsgave.

KØB GAVEKORT HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 12. Barselsgaven til det lille julebarn

Skal du give en barselsgave i efteråret eller hen mod jul, og mangler du gode ideer, så er en lille baby-nissehue altid et hit. Den første jul med den lille ny er noget helt særligt. Den lille baby får fint tøj på ligesom de voksne, og skal selvfølgelig også have sin første nissehue. Den smukke nissehue fra Serendipity er i den blødeste julerøde velour, hvid kant og kvist.  

Med denne fine barselsgave, kan den første jul med den lille ny blive foreviget i det sødeste julebilleder, der kan kigges på i mange år frem.

SE HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 13. Ekstra store stofbleer – barselsgaven den kommende mor vil elske

Er du på udkig efter den perfekte barselsgave til både mor og den lille ny, så er de store Stofbleer fra Kong Walther geniale. Det er ikke sikkert, at den kommende mor har skrevet det på listen af ønsker…… men ikke desto mindre er gaven den ideelle barselsgave. (og det skader jo aldrig at være en lille smule bedrevidende, vel? 🙂 )

Stofbleen kan bruges, når der skal pusles, og det lille barn kan blive svøbt i den lækre bløde bomuld. Når den lille baby skal ammes, er bleen også perfekt. Den kan være svært for de helt små at abstrahere fra omverdenen og koncentrere sig om amningen, og her kan bleen bruges til at lægge over babys hoved og skabe en lille hule der afskærmer for alle forstyrrelserne der må komme.

Summa summarum; her er gaven til den kommende mor, som hun måske nok ikke ved, at hun ønsker sig, men som hun bliver meget glad for

Bleen måler 125 cm x 130 cm 

SE HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr: 14. Tjugga malebøger – den perfekte barselsgave til søskende

Når der kommer en lille ny til verden, er det en tradition, at folk fra nær og fjern kommer på besøg og har en barselsgave med til de nybagte forældre, eller det lille barn. De senere år er det også blevet mere og mere normalt, at man har en lille gave med til de store søskende , så man kan fejre den nye fine “storebror” eller “storesøster” titel. Det behøver ikke at være noget stort – men det at der er noget at pakke op, kan betyde meget for søskende. 

En rigtig god gave, der både kan bruges til piger og drenge, er de fantastiske Tjugga malebøger. Vi har flere forskellige udgaver som kan købes både samlet og hver for sig. 

SE HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 15:  Den lækreste elefanthue i lækker økologisk uld

En lækker elefanthue i 100 % uld fra Müsli by Green Cotton er perfekt, når det lille spædbarn skal klædes på til tur i barnevognen. Selv de små babyer må gerne komme med ud og trille i barnevognen, eller i en vikle, det er dog vigtigt, at de er klædt godt på. Den lækre elefanthue fra Müsli er i 100% økologisk og GOTS-certificeret uld. Huen slutter godt til rundt om babys hoved, så der ikke kommer kold luft ind.

Den perfekte barselsgave, som kan bruges fra det tidlige efterår til det sene forår.

SE HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Gaveide nr. 16.  Tøj til baby – barselsgaven der altid kan bruges

Hvis der er noget ,man finder ud af som nybagte forældre, så er det at man aldrig kan få for meget babytøj. Hold nu op hvor bliver der brugt meget tøj!  Vaskemaskinen kører flere gange om dagen, og der bliver lagt vasketøj sammen i ét væk. Derfor er tøj altid en god barselsgave fra bedsteforældre. Om det er bodyer, leggings, bukser eller eventuelt strømper er sådan set underordnet – alle ting er som regel altid kærkomment hos nybagte forældre. Et eksempel på et fint sæt til barselsgaven kunne være dette fine sæt basic sæt fra Soft Gallery – sættet findes også i en smuk blomme farve

SE BABY TØJ HER

Barselsgave fra bedsteforældre - 15 bæredygtige ideer

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget må man give i gave? 

Det er en af de spørgsmål, der bliver stillet rigtig ofte. Der er ikke noget klar svar her, da der er stor forskel på gave niveauer fra familie til familie. I nogle familier kan en lille ting og tanken være nok, og i andre familier skal der mere til. Så hvor meget man må give i gave må være et spørgsmål om det generelle gaveniveau i familien.

Hvad giver man i barselsgave?

Vi har i denne artikel givet vores bud på, hvad man kan give i barselsgave. Mulighederne er jo uendelige, og det samme er udvalget. En vigtig ting man skal huske,  inden man går på gavejagt, er at finde ud af om barselsgaven er til de nybagte forældre eller det lille barn. Hvem er det, der skal forkæles, og hvad har den lille familie mest ud af?

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på spørgsmålet; hvad giver man i barselsgave, og at I kan bruge vores velmenende råd. Husk at en gave købt med hjertet, altid er en god gave – også selvom den ikke stod på ønskelisten.