Bæredygtighed, Børnetøj

Top 10 danske tøjmærker til børn i 2021

Danske toejmaerker til boern Danske toejmaerker til boern Se top 10 over boernetoejmaerker i 2021

Er du interesseret i populære brands og børnetøjsmærker til børn, men har lidt svært ved at holde styr på dem? Hvor mange børnetøjsmærker findes der ikke efterhånden? Se vores liste over de 10 bedste børnetøjsmærker her.

Du venter måske din første, og du er derfor igang med at søge på, hvilke mærker du skal have til dit barn. Det kan også være, at du er på udkig efter en barsels- eller dåbsgave – eller måske en babyshower gave – og gerne vil finde det rigtige til de kommende forældre. Måske er du bare interesseret i børnetøj og vil derfor gerne vide mere om de danske mærker. Uanset hvad grunden er til, at du er havnet her på siden, så har vi svaret! Dan dig et overblik over de 10 bedste danske børnetøjsmærker sammen med os.

De bedste mærker er selvfølgelig bæredygtige

Inden vi gennemgår listen, så er det vigtigt at fremhæve vores kriterier for, hvornår et børnetøjsmærke er godt.

Vi er Pure Basic. Er det første gang, du er på vores side? Velkommen til et fantastisk børnetøjsunivers, hvor du finder bæredygtigt tøj og tilbehør til dit barn! Vi går op i økologi, miljø, sundhed, kvalitet og basisvarer. Du kan læse mere om vores vision her. Du kan også læse om vores certificeringer GOTS og OEKO-TEX® Standard 100 samt om økologisk bomuld, som det meste af vores produkter er lavet.

Vi går altså en del op i bæredygtighed – faktisk er vores uofficielle motto: Pure Basic – fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden. Du kan læse nogle af vores blogindlæg, hvis du ikke er helt overbevist om, at børnetøjet selvfølgeligt skal være bæredygtigt. Hvis du synes, at der mangler mærker på listen, så er det simpelthen fordi, vi ikke har vurderet at børnetøjsmærket er godt nok, fordi det ikke lever op til vores standarder og krav for børnetøj – eller så var der bare ikke plads.

Danefæ viking undertøj

1. Danefæ

Danefæ er uden tvivl et af de mest fantastiske danske børnetøjsmærker. Danefæ bodyer, bluser, bukser og undertøj er også noget af det, som vi sælger en del af (en lille underdrivelse – det ryger som varmt brød!)

Danefæ er startet af fire barndomsvenner, som manglede en regnjakke – simpelthen! De var blevet godt trætte af, at praktisk tøj lignede.. ja, praktisk tøj. De satte sig derfor til at udvikle tøj i alle afskygninger, der kombinerer funktionalitet, æstetik og humor. Danefæ kendes ofte ved deres farvestrålende design og skønne mønstre. Danefæs børnetøj har et strejf af humor, og det stråler i børneøjne. Især deres grafiske print er uimodståelige, og dit barn vil elske at pryde brystet med den populære Erik Viking, vikingeprinsessen Freja, havfruen, svanen med flere.

Danefæ er faktisk også næsten Pure Basics nabo! Der er i hvert fald ikke specielt langt mellem de to hovedkontorer (hvilket er fantastisk, for så transporteres tøjet ikke rundt på kryds og tværs og bruger ekstra energi på det).

Produkterne fra Danefæ er enten certificeret af GOTS, OEKO-TEX® Standard 100 eller Svanemærket.

Du kan købe de bedste og mest bæredygtige styles fra Danefæ hos Pure Basic. Vi har tøj til både baby og barn fra Danefæ. Du kan finde alt fra størrelse 3 måneder og helt op til 12 år på vores webshop. Danefæs priser er overkommelige, da du får høj kvalitet for pengene.

Se hele vores udvalg fra Danefæ ved at trykke her. Du kan også lade dig inspirere i de udvalgte produkter herunder.

2. Molo

Er du på udkig efter bæredygtigt og lækkert børnetøj i høj kvalitet, så er Molo er sikkert hit. Molo har været en first mover inden for bæredygtige danske tøjmærker til børn. Molo er et af Pure Basics største mærker med god grund.

Mærket opstod i 2003, hvor den første kollektion så dagens lys. Her var sjovt og spændende tøj til børn i størrelse 2-8 år. I 2005 lancerer Molo så deres første kollektion til baby i størrelse 0-2 år. Sidenhen kom også deres separate overtøjskollektion i 2009, en badetøjskollektion og meget mere.

Molo anvender økologisk bomuld, GOTS-certificeret økologisk bomuld, genanvendte materialer, og du finder derfor bæredygtigt og økologisk børnetøj fra mærket Molo og tøj, der er certificeret med OEKO-TEX® Standard 100.

Find de fedeste og mest bæredygtige styles fra Molo hos Pure Basic. Vi vælger det bedste ud, så man kan næsten sige, at vi kun forhandler Pure Basic-certificeret baby- og børnetøj. Vi har produkter fra Molo i størrelse 56 cm til 152 cm (det svarer til størrelse 0-12 år). Der er altså en del at vælge i mellem. Molos produkter finder du også til knaldgode priser hos os.

Se hele vores udvalg fra Molo ved at trykke her. Du kan også lade dig inspirere i de udvalgte produkter herunder.

3. Serendipity Organics

Et af de helt populære mærker at bruge, når man skal annoncere at man venter en baby er Serendipity Organics. De karakteristiske stribede bodyer florerer i den grad på Instagram, når maverne begynder at vokse.

Serendipity er endnu et af de fantastiske, populære mærker til baby og barn, som du bare må kende, hvis du er på udkig efter økologisk børnetøj. Det er en familiedreven virksomhed, der opstod i 2003, og som i 2021 især er kendt for deres klassiske design, bæredygtige produktion og materialer af høj kvalitet. Serendipity Organics er certificeret af GOTS og har været det så længe, det har været muligt.

Du kan se det dejlige udvalg fra Serendipity Organics, som vi har i vores webshop. Du finder de smukkeste Serendipity Organics produkter hos os. Eksempelvis kan du finde en: Serendipity body stribet eller helfarvet, Serendipity leggings og t-shirt, Serendipity kjoler og mere endnu. Vi har tøj fra det skønne danske tøjmærke i størrelse 56-146 (det svarer til 0-11 år), som du kan finde lige her. Priserne på Serendipity Organics produkter er desuden rigtig gode – hvis du vil have det endnu billigere, kan du se vores Serendipity udsalg.

Se hele vores udvalg fra Serendipity Organics ved at trykke her. Du kan også lade dig inspirere i de udvalgte produkter herunder.

Serendipity - Baby body stripe, cloud/offwhite

4. Müsli by Green Cotton

Hvis der er et af de bæredygtige danske tøjmærker til børn, der er ekstremt vigtigt at huske, så er det frontløberen Müsli by Green Cotton. En ganske visionær mand satte sig for at sammensmede omtanke og tøj, da han var meget interesseret i både tøjproduktion samt miljø. Hans virksomhed fik sig sidenhen et lille barn, og det er det, som vi kender som Müsli by Green Cotton. Det er GOTS-certificeret og anvender økologisk bomuld.

Pure Basic har de mest henrivende styles fra Müsli i størrelse 56-128 cm (0-8 år), som du kan finde inde på vores . Du kan også finde din favorit lige her:

Børnesweat fra Wood Wood

5. Wood Wood

Et mærke der ikke behøver nogen introduktion. Wood Wood er de unges favorit, da det er et af de helt populære mærker blandt de lidt større børn og teenagere. Hos Pure Basic er det også tydeligt at mærke, at det især er op til jul, at det eftertragtede Wood Wood bliver revet væk. Wood Wood har lavet vilde samarbejder, og du kan være sikker på, at de fede streetstyle produkter fra Wood Wood vil få dit store barn til knuselske dig (lidt mere end før).

Wood Wood er GOTS-certificeret og alle deres produkter er lavet af 100% økologisk bomuld.

Find Wood Wood til gode priser hos Pure Basic. Se vores udvalg fra Wood Wood i størrelse 1-12 år ved at trykke her, eller tyvstart ved at se de spændende produkter herunder:

6. Kongens Sløjd

Kongens Sløjd er et af de meget populære mærker, når det kommer til børnetøj. Kongens Sløjd blev oprettet i 2014 af Emilie Konge Breindal. Hun fik stor succes med selv at lave børnetøj, som hun solgte på Instagram. Du kan læse mere om Kongens Sløjds stifter og hendes iværksættersucces i artiklen fra Berlingske.

Kongens Sløjd er især kendt for deres sarte farver, der passer godt ind i den afdæmpede skandinaviske stil. Deres produkter er desuden lavet af GOTS-certificerede materialer.

7. Soft Gallery

Det var den kreative duo, Barbara Hvidt og Tine Holt Møller, der etablerede et af de mest kunstneriske danske tøjmærker til børn i 2007. Hver sæson udkommer nye kreationer, der designet af Soft Gallery i samarbejde med både lokale og internationale kunstnere. Ikke nok med at de laver bæredygtigt tøj til baby og barn, så er det ovenikøbet små kunstværker, som dit lille mirakel går rundt i.

Hvis du ønsker dig udtryksfuldt økologisk børnetøj, der passer godt ind i den skandinaviske garderobe, så er Soft Gallery det helt rigtige valg. Hos Pure Basic finder du både nye kollektioner såvel som NOOS-kollektionen fra Soft Gallery. NOOS står selvfølgeligt for “Never Out Of Stock”. Fik vi forresten nævnt, at det er GOTS-certificeret (den ypperligste økologimærkning inden for tekstiler)?

Find de fantastiske design fra Soft Gallery hos Pure Basic. Vi har lækkert tøj fra Soft Gallery i størrelse 3 måneder til 14 år på vores webshop. Du kan også lade dig inspirere i de udvalgte produkter herunder.

Soft Gallery - Body Bob, blå leoprint

8. Elodiee

Elodiee (eller Odiee som de skifter navn til) er elegant, eventyrligt og i dejlige farver, som ikke gør ondt i øjnene. De laver GOTS-certificeret baby- og børnetøj, og de har i den grad forstået sig på onepieces. Kjoler, buksedragter, bodyer, heldragter også videre er i spidskompetencen for Elodiee.

Se Pure Basics udvalg af de fabelagtige styles fra Elodiee i størrelse 0-12 år her.

FUB top 10 danske toejmaerker

9. FUB

Siden 2006 har FUB været en del af de danske tøjmærker til børn, som har sat barren for kvalitet med deres vanvittigt behagelige produkter. FUB er komfort, æstetik, unisex og så holder det til vaskemaskinen.

FUB anvender udelukkende tre typer garn til deres tøj: OEKO-TEX® Standard 100-certificeret mulesing fri merinould, OEKO-TEX® Standard 100-certificeret lammeuld samt GOTS-certificeret økologisk bomuld.

Find de flotte design fra FUB hos Pure Basic. Vi har lækkert tøj fra FUB i størrelse 0-12 år på vores webshop. FUB koster lidt mere, men du er ikke i tvivl om, at det er det værd, når du har en FUB sweater i hænderne. Få inspiration herunder:

10. Dyr Cph

Det populære mærke Danefæ måtte have sig en lillebror: DYR Cph. Her kan dit barn få sig en bluse med sit yndlingsdyr på! Alle produkterne fra DYR er OEKO-TEX® Standard 100-certificeret.

Find en af de fantasifulde bluser fra DYR Cph hos Pure Basic. Vi har DYR Cph i størrelse 2-8 år på vores webshop.

De bedste børnetøjsmærker i 2021

Listen her matcher selvfølgeligt Pure Basics udvalg. Vi er stolte af at kunne præsentere de bedste børnetøjsmærker, lækkert børnetøj og tilbehør i blandt andet økologisk bomuld, genanvendte materialer, blødt og lækkert uld med meget mere.

Vi arbejder altid på at forbedre vores kundeoplevelsen, udvalget og tøjindustrien. Ved at vi finder de bedste og mest bæredygtige børnetøjsmærker så gør vi det nemmere for dig som forælder at vælge rigtigt. Derudover tager vi ansvar ved at vælge tøj lavet af eksempelvis økologisk bomuld og andre naturlige fibre, de bedst producerede regenererede og semi-syntetiske fibre samt genanvendte materialer når det kommer til syntetiske fibre. På den måde vælger og støtter vi den produktion, der efterlader mindst muligt aftryk.

En del af bæredygtighed handler også om økonomi. Har du stiftet bekendtskab med økonomisk bæredygtighed? Det handler om, at virksomheder ikke vælger “den billige løsning”, men i stedet støtter bæredygtig produktion. Du kender sikkert en række tøjkæder og populære mærker, som kan sælge deres tøj til (alt for) lave priser og udkommer med nye kollektioner hver uge. De tjener mange penge på, at vælge konventionelt bomuld, som er langt billigere for dem at bruge. Pure Basic går ind for bæredygtighed med liv og sjæl, og derfor vælger vi også løsninger, som ikke nødvendigvis giver det største afkast, men til gengæld kan det betale sig for planeten, arbejderne og dit barn.

Læs mere om bæredygtigt tøj i indlægget “Hvad er bæredygtigt tøj? Alt du bør vide om ansvarligt børnetøj” og om økologisk bomuld i indlægget “Hvad er økologisk bomuld? – Skal mit børnetøj være økologisk?”

Top 10 over bedste danske børnetøjsmærker

  1. Danefæ
  2. Molo
  3. Serendipity
  4. Müsli by Green Cotton
  5. Wood Wood
  6. Kongens Sløjd
  7. Soft Gallery
  8. Elodiee
  9. FUB
  10. DYR Cph

Du kan trykke på mærkerne i listen, hvis du vil se vores udvalg derfra.

Er det første gang, du er her?

Vi elsker, når vi får besøg! Er du måske på udkig efter lækkert børnetøj fra populære mærker, tøj til baby i økologisk bomuld, en bæredygtig garderobe til de små eller en dåbsgave? Så har du fundet det helt rigtige sted.

Vi er Pure Basic, og hos os finder du netop bæredygtigt og økologisk børnetøj i størrelse 0-12 år. Vi tilbyder dig fantastisk kundeservice, de bedste styles fra danske tøjmærker til børn, favorable og fair priser, fri fragt på køb over 499,- og en god samvittighed. Når du handler hos os, så er du sikker på, at bæredygtigheden er i top!

Kig dig omkring i vores skønne webshop, bliv inspireret på vores Instagram og Facebook, tilmeld dig nyhedsbrevet (nederst på siden), og vær den første til at få drønlækre og dugfriske nyheder fra de bedste danske tøjmærker til børn.

logo

Pure Basic

             – fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden