GOTS-certificeret baby- og børnetøj

Hos Pure Basic ønsker vi at tilbyde bæredygtigt baby- og børnetøj, så vi passer på vores børn og vores jord. Derfor har vi også valgt, at vores baby- og børnetøj primært skal være GOTS-certificeret. GOTS står for Global Organic Textile Standard, og det er en standard for økologiske fibre. Det foregår ved uafhængig certificering af hele forsyningskæden  (indhold, produktion og arbejdsforhold). Sagt med andre ord: Når tøjet er mærket med GOTS, så lever det op til de højeste standarder inden for miljøcertificering af tekstiler.

Vi mener, at det er vigtigt og muligt at tage ansvar for ordentlige produktionsforhold, indholdsstoffer og belastning af miljø, når det kommer til tøj til børn.

Ønsker du god samvittighed, stof uden skadelige kemikalier og at tage socialt ansvar? Så er GOTS-certificeret tøj det helt rigtige valg for dig. Gå på opdagelse i vores bæredygtige univers her.

Hvad er GOTS-certificering?

GOTS er en international økologisk mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus.

Se altid efter GOTS-certificeringen, når du køber tøj. GOTS er kendt og anerkendt i hele verden, så du kan altid se efter det – uanset hvor du er. Arbejdsgruppen bag GOTS er Organic Trade Association, Japan Organic Cotton Association, International Association Natural Textile Industrysamt Soil Association, der kommer fra henholdsvis USA, Japan, Tyskland og Storbritanien.

Målet med GOTS er at definere krav på verdensplan, som sikrer den højeste standard inden for økologiske varer af stof, garn og andre former for fibre. Certificeringen er den mest brugte inden for økologiske tekstiler på verdensplan. Det omhandler produkter såsom tæpper, sengetøj, håndklæder og tøj – herunder børnetøj. Når børnetøj er GOTS-certificeret betyder det, at tøjet er testet ud fra standardiserede krav igennem hele forsyningskæden.

Krav for at opnå GOTS-certificering

Der findes 2 forskellige produktmærkninger indenfor GOTS-certificering. Kravene for disse er:

 • minimum 95% af produktet skal være i certificeret økologisk bomuld
 • minimum 70% af produktet skal være i certificeret økologisk bomuld, 30% ikke-økologisk bomuld (dog max. 10% syntetiske fibre)

Derudover stilles der høje krav til en lang række processer i hele værdi- og forsyningskæden. Lige fra forarbejdning til produktion, indpakning, mærkning, handel og forsendelse.

GOTS-certificeringen er på dén måde med til at sikre, at produktet lever op til økologiske standarder fra høst til færdigt produkt. Derudover stilles der sociale, tekniske, humantoksiske og miljømæssige krav, før et produkt kan GOTS-certificeres.

Få god samvittighed – vælg GOTS-certificeret tøj

Når du vælger GOTS-certificeret tøj, så er du sikker på, at du har handlet ansvarsfuldt: GOTS-certificeringen betyder, at hverken du, arbejdere eller miljø belastes eller udsættes for skadelige forhold.

Du har måske lagt mærke til, at meget tøj i butikkerne skilter sig som: økologisk, miljøbevidst, grøn, bæredygtig og så videre. Den påstand burde kunne bakkes op af en GOTS-certificering, og hvis ikke den kan det, så er det måske ikke så bæredygtigt alligevel. Når tøj bærer en GOTS-certificering, så er det din garanti for, at du passer godt på dig selv, miljøet og arbejderne.

Det er ikke kun, når det gælder tøj til børn, du skal kigge efter GOTS. Strikker eller syr du eksempelvis en trøje til dig selv eller dit barn, så se efter garn eller stof med en GOTS-certificering.

Socialt ansvar er en del af GOTS

Bæredygtighed handler ikke kun om papsugerør og kødfrie dage: Det handler blandt andet også om socialt ansvar. Det er ligeledes et af FN’s Verdensmål, som du kan læse mere om her.

De sociale kriterier for GOTS dækker blandt andet:

 • Ingen tvangsarbejde må finde sted.
 • Ingen børnearbejde må finde sted.
 • Ingen diskrimination må finde sted.
 • Ingen vold eller chikane må finde sted.
 • Der skal vøre et ordentligt arbejdsmiljø (OHS).
 • Der skal være fastsat mindsteløn.

Hvis du vil vide præcist, hvilke nøglekriterier GOTS ellers har det gælder socialt ansvar, nå, så kan du læse mere her.

Pas på miljøet ved at vælge GOTS-certificeret tøj

Udover at ordentlige forhold for arbejderne, der har været med til at lave tøjet, så sikrer GOTS-certificeringen også minimal miljøbelastning. Der er en række krav, og herunder kan du se et udpluk af dem:

 • Al kemi i tøjets livscyklus er godkendt af GOTS.
 • Der evalueres på bionedbrydeligheden i tøjproduktionen.
 • Der må ikke anvendes klorblegning.
 • I alle dele eksamineres og godkendes indvirkning miljø – herunder også spildvandshåndtering.

Du kan læse endnu mere om de kriterier, der skal opfyldes i alle delene af tøjets produktcyklus her. Du kan også læse Forbrugerrådet TÆNKs guide til diverse miljømærker her.

Pure Basic

Køb GOTS-certificeret tøj til børn hos Pure Basic

Pure Basic samarbejder primært med brands, som er GOTS certificerede. På dén måde kan vi stå 100% inde for bæredygtigheden i vores produkter. Ved at handle dit GOTS-certificerede børnetøj hos Pure Basic, træffer du et ansvarligt valg for dig, dine børn og dine omgivelser. Du er med til at sikre en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion, og passe på dine børn og vores jord.

Vi går meget op i, at vores varer er bæredygtige, og her er miljømærker et bevis på det. Miljømærker gør det nemmere for dig som forbruger at se, om produktet, som du er interesseret i, lever op til ordentlige standarder, og om det er blevet produceret under anstændige vilkår. GOTS-certificeret tøj er uden tvivl et skridt i den rigtige retning for miljø, arbejderne og dit barn.

Vi har ligeledes en del tøj til børn, der er certificeret af OEKO-TEX®. Hvis du vil læse mere om OEKO-TEX®, kan du trykke her.

Hvis du vil se vores store udvalg af OEKO-TEX®- og GOTS-certificeret tøj til børn, så tryk her for at komme ind på vores webshop.

BÆREDYGTIG & ANSVARLIG

Pure Basic Instagram Stories

Følg os på de sociale medier og se alt det pure GOTS certificerede basis børnetøj, du kan få til dine kære børn.

#LookGoodDoGood #BæredygtigSlowFashion