Baby, Livet som mor

Lær baby at sove i barnevogn – guide til babys søvn udendørs

Lær baby at sove i barnevogn - guide til babys søvn udendørs

Har du spørgsmål til at få baby til at sove udenfor? Vi har samlet de mest ofte stillede spørgsmål her, som vi så besvarer for jer. Lær baby at sove i barnevogn med disse gode råd.

Vi får rigtig mange spørgsmål, der handler om barnevognen: Hvordan puttes baby i barnevogn? Hvornår må baby sove i barnevogn? Hvor varmt må der være i barnevognen? Lær baby at sove i barnevogn hvordan? med mange flere. I dette indlæg svarer vi derfor på alle spørgsmålene, som du måske selv har haft eller leder efter svar på.

Hele indlægget er derfor skrevet som spørgsmål og svar. Du kan derfor blot scrolle ned og læse under de spørgsmål, som du selv leder efter svar på.

Vogn

Det bedste barnevognstilbehør er fra KongWalther

Da dette indlæg handler om at lære baby at sove i barnevogn, og alle de spørgsmål forældre har til brug af barnevognen, har vi et par anbefalinger til at gøre livet nemmere.

KongWalther er et dansk mærke, som blev startet af Tine Land. Hun har fundet løsninger på alle de hverdagsproblemer, hun selv oplever som mor.

KongWalther er derfor mors bedste ven – det gør barslen til en leg, og det giver en hjælpende hånd til de travle øjeblikke.

Barnevognskrogen

Apropos en hjælpende hånd så har KongWalther udviklet de fine barnevognskroge. Du kan derfor nemt hænge tasker, poser og andet på dem, så du har hænderne fri når I er ude at gå.

Barnevognshandsker

KongWalther har løsningen til dig, der får frosne fingre, når I går en eftermiddagstur: barnevognshandsker. Designet er også i top, og de ligner ikke slatne grydelapper, men er i bedste Østerbro-stil.

Se dem her.

Barnevognsnettet

Glemte du at få en pose med, da I tog hjemmefra? Har du ikke lige lyst til at smide de frosne ærter ned til baby? Så køb et af de smarte indkøbsnet til barnevogn fra KongWalther.

Det er både praktisk og smukt.

Stofbleen over dem alle

KongWalther har udviklet en stofble, der er stor nok til at klare alle opgaver: solskærm, sommertæppe, fuld beskyttelse, når baby bøvses og så videre.

Stofbleerne er smukke, funktionelle og lavet af bæredygtige materialer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan puttes baby i en barnevogn? 

Er det første gang den lille skal sove udenfor? Er du nervøs for baby ikke kan falde i søvn i barnevognen? Det kan tage lidt tilvænning.

Det er vigtigt, at det nye sovested er forbundet med tryghed for baby. De må ikke kunne trille om på siden eller maven, men de skal kunne bevæge hovede, arme og overkrop.

SVAR:

Lær baby at sove I barnevogn – to måder:

  • Put ikke barnet før de udviser træthed. Tril barnevognen frem og tilbage og lad den stå et sted, hvor det er nemt at rulle lidt med barnevognen om nødvendigt.
  • Vug barnet i søvn i dine arme efter amning/sutteflaske. Put først barnet i barnevognen efter de har sovet i dine arme i cirka 10 minutter.

Det er vigtigt at barnevognen har en behagelige temperatur, at baby har den rigtige mængde tøj på, og at barnevognen bliver forbundet med tryghed.

hvor meget babytøj skal man have
Sut

Vil ikke sove i barnevogn?

Hvis ikke du bruger barnevognen så tit, men udelukkende til at putte i, så kan det være, at baby ikke har vænnet sig til den.

Måske du har købt og læst “Sov igennem uden gråd”, men det har ikke været helt nok. Lær baby, at barnevognen er et trygt sted ved at gå en masse ture. Gå eksempelvis hen for at handle ind, så baby kan falde i søvn på vejen hjem.

SVAR:

Prøv med kalechen slået ned, med lidt rolig musik, tril stille hen ad grusveje.

Brug barnevognen mere, så baby forbinder barnevognen med tryghed. Du kan eksempelvis fylde dit KongWalther barnevognsnet med ramsløg fra skoven, frisk frugt fra den lokale bazar eller indkøbet til aftensmaden mens du vænner baby til barnevognen.

Hvordan ved vi om baby fryser?

Der er flere tegn på, at baby har for lav en temperatur. Du skal ikke vente til at baby bliver blå af kulde – du kan sagtens holde opsyn og undgå at baby overhovedet kommer til at fryse.

SVAR:

Tjek altid nakken: Den må hverken være kold, våd eller svedig. Er den det, så tilføj eller fjern tøj, så baby får en passende temperatur.

Pingvin

Hvor meget tøj skal baby have på i barnevogn sommer?

Et af de hyppigste spørgsmål, vi får om tøj, handler om, hvor meget af det, der skal på. Det er både indenfor, udenfor i barnevognen, i sommerheden med flere. Det er også grunden til, at vi faktisk har skrevet et helt indlæg, der svarer på spørgsmålet: Hvor meget tøj skal baby have på?

For kort at svare på spørgsmålet: Hvor meget tøj skal baby have på i barnevogn sommer?

SVAR:

En kortærmet body, løse bukser og en let bluse. Brug flere lag, så du let kan regulere babys temperatur.

Det kan også være en fordel, at bruge en stofble frem for dyne i sommerheden. Vi anbefaler den fantastiske stofble fra KongWalther, der er i en maxistørrelse (125×130 cm). Den er også god at bruge som solskærm – læs hvordan i indlægget “Hvor koldt må der være i barnevognen?”

Gris

Hvor varmt må der være i barnevognen?

Det er vigtigt at baby ikke har det for varmt – især når de sover. Barnevognen skal altid stå i skygge og have god luftcirkulation – sæt derfor aldrig en stofble for åbningen, og lad ikke barnevognen stå med insektnet eller regnslag på.

SVAR:

Forsøg at holde temperaturen under de 20 grader for at undgå vuggedød.

Hvor koldt må der være i barnevognen?

Det er meget vigtigt, at du aldrig lader baby sove udenfor i barnevognen, hvis der er koldere end 10 minusgrader. Ifølge Sundhedsstyrelsen, så er -10 grader grænsen, da spædbørn er meget sensitive over for kulde. Jo ældre de bliver, des mere kan de holde til (brug dog sund fornuft – hvis der er hundekoldt, så er det nok bedre indenfor). Så længe du har klædt baby ordentligt på, og barnevognen er tæt og sikker, så bør der ikke være noget problem.

SVAR:

Der må ikke være koldere end -10 grader udenfor, når baby sover i barnevogn.

Går du mange ture i den kolde temperatur? Så vil du elske vores KongWalther barnevognshandsker! De er nemme at få hænderne i og ud af, og så beskytter de fingrene i de kolde måneder. Se vores udvalg af de famøse handsker her:

gots-fri-fragt-forsiden

Barnevognspude hvornår? 

Det er dejlig behageligt for babyer at have en pude i ryggen, når I er på tur. Det kræver selvfølgelig, at baby kan sidde selv, før de kan sidde med en barnevognspude. Når baby er cirka et halvt år, kan du begynde at bruge barnevognspude.

SVAR:

Cirka omkring 6-månedersalderen.

Barnevognssele hvornår? 

De fleste børn sover først med barnevognssele fra de er et halvt år. Nogle børn har dog brug for den lidt før.

SVAR:

Cirka omkring 6-månedersalderen.

Hvornår må baby sove i barnevogn? 

Nogle mener efter 14 dage, og når baby har passeret 4 kg. Det er dog meget individuelt, så konsultér altid med sundhedsplejersken, inden du putter baby i barnevognen, og de skal sove udenfor.

SVAR:

Spørg altid sundhedsplejersken!

Hvor længe bruger man lift i barnevogn? 

Du kan skifte fra lift til voksipose, når liften bliver for lille. Det er dog meget forskelligt, hvornår det er.

SVAR:

Nogle bruger lift i barnevognen i 3 måneder, andre i 5 og alt midt i mellem. Vurdér, om baby skal i voksipose i stedet, når liften bliver for lille.

Hvor stort er et barnevognstæppe? 

Det er normalt samme størrelse som babydynen. Du kan dog godt finde nogle, der er lidt større.

SVAR:

Det kan være på størrelse med babydynen (70×100), men nogle er lidt større.

hvor meget babytøj skal man købe

Er det første gang du er her?

Vi elsker at få besøg! Er du måske på udkig efter lækkert børnetøj fra populære mærker, tøj til baby i økologisk bomuld, en bæredygtig garderobe til de små eller en dåbsgave? Så har du fundet det helt rigtige sted.

Vi er Pure Basic, og hos os finder du netop bæredygtigt og økologisk børnetøj i størrelse 0-12 år. Vi tilbyder dig fantastisk kundeservice, de bedste styles fra danske tøjmærker til børn, favorable og fair priser, fri fragt på køb over 499,- og en god samvittighed. Når du handler hos os, så er du sikker på at bæredygtigheden er i top!

Kig dig omkring i vores skønne webshop, bliv inspireret på vores Instagram og Facebook, tilmeld dig nyhedsbrevet (nederst på siden) og vær den første til at få drønlækre og dugfriske nyheder fra de bedste danske tøjmærker til børn. Du kan også læse flere spændende blogindlæg som dette “Lær baby at sove i barnevogn”, der hjælper dig med de små og store udfordringer som mor.

logo

Pure Basic

– fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden