Baby, Børnetøj

Skal baby have nattøj på? Se hvilket tøj, baby bør have på til natten

skal baby have nattøj på

Skal baby have nattøj på? Skal man købe specielt tøj til, når den lille sover om natten, eller kan man nøjes med basistøj? Det svarer vi på her.

Den nyfødte baby sover utrolig meget. Faktisk sover et spædbarn typisk 16-17 timer i døgnet. Når de fleste timer foregår i drømmeland, så skal man selvfølgelig også være klædt på til det. Læs hvilke anbefalinger vi har til nattøj til baby, vores gode råd til når baby sover og se vores lille overraskelse, der gør natten meget mere tryg for dit barn som det vokser op.

Se vores tilbud: Lækkert babytøj på tilbud her

Smækbukser

Skal baby have nattøj på?

Nattøj til baby er nødvendigt, men det er ikke nødvendigt at købe tøj, der kun kan bruges som nattøj. Nattøj til børn og voksne er typisk en særskilt kategori, og vi alle ved at en pyjamas kun hører til i soveværelset (måske også stuen ind i mellem) – vi ville i hvert fald ikke gå af sted på arbejde i det. Nattøj til baby er lidt anderledes: Du kan sagtens bruge heldragter, sæt af bluse og leggings, en body eller lignende. Vælg altid tøj uden knapper, pynt og andre detaljer, som baby kan blive irriteret af eller pille i i løbet af natten. Gør det til en god vane at skifte tøj til natten, så du altid er sikker på at baby sover i den rigtige “natdragt”. Se vores udvalg af nattøj til baby her

Skal baby have nattøj på hver nat?

Som udgangspunkt skal baby altid have nattøj på, men der er får undtagelser: når baby har feber, og når temperaturen bliver for høj i sommermånederne.

Når baby skal sove, så er det bedst, at holde en temperatur omkring den lille omkring 18-20 grader, da det er vigtigt, at baby ikke får det for varmt.

Baby skal aldrig være hverken kold eller varm – forstået på den måde: for kold eller for varm. Det er især vigtigt at sørge for, når baby skal sove, da risikoen for vuggedød er væsentligt højere, hvis baby sover for varmt.

Når baby har feber, så er det vigtigt, at de kan komme af med varmen, så pak endeligt ikke barnet ind i dyner, strømper og huer. Gode råd til nattøj til baby med feber er tyndt og let tøj. Tag også gerne dynen ud af betrækket, så det er lidt køligere at sove med.

Se vores dejlige sengetøj fra Tjugga her.

En hyggelig sovekammerat

Kender du Tjugga? Tjugga er den sødeste sovekammerat, der hjælper med at falde til ro, at holde monstrene væk under sengen, og så elsker Tjugga at lege med sine kammerater i drømmeland.

Den nyfødte baby skal ikke sove med puder, bamser og andre ting i sengen på grund af sikkerhedsmæssige årsager. Det betyder ikke, at Tjugga behøver vente med at møde sin nye bedste ven. Tjugga (eller Sally) er den perfekte gave til barnedåb, gave til babyshower eller barselsgave – se også, hvordan man ønsker nybagte forældre tillykke.

Tjugga – økologisk og dit barns bedste ven

Gør Tjugga til en del af soverutinen helt fra begyndelsen. Begynd med at lade Tjugga sidde på en lille stol, i vindueskarmen eller på kommoden ved siden af sengen. Lad også Tjugga give baby et lille godnatkys, så bamsen bliver forbundet med at falde i søvn. Efter cirka fire måneder kan Tjugga hoppe med hen i sengen, hvor den kære bamse kan trøste og give barnet tryghed, når forældrene ikke er der.

Som barnet bliver ældre kan Tjugga og alle vennerne Natskoven også flytte mere ind på børneværelset. Du kan nemlig få både baby sengetøj og junior sengetøj med Tjugga på, godnathistorier om Natbjørnen Tjugga, Tjugga malebøger og så videre.

Du kan også downloade Tjuggas app, der hjælper barnet med at falde i søvn. I appen finder du lydmeditationer og hyggelige videoer med Tjugga, Sally og alle de andre i Natskoven.

Hvor meget tøj skal baby have på om natten?

Baby skal have cirka det samme på i løbet af natten som om dagen. Som tidligere nævnt, så skal baby tøj til natten være uden en masse pynt, detaljer, knapper og så videre.

Er der forskel på, hvor meget tøj, baby skal have på om natten i de forskellige årstider?

Forsøg for så vidt at holde temperaturen på børneværelset omkring de 18-20 grader, når baby sover derinde, da det er den optimale temperatur. På den måde kan du bruge det samme nattøj til baby som kommer fra da storebror var lille.

Hvis baby sover i barnevognen i løbet af dagen, så er der også gode råd til at sørge for en ordentlig temperatur både sommer og vinter. Du kan læse dem i blogindlægget: “Hvor koldt må der være i barnevognen? Step-by-step-guide”

Det er en god idé at finde uld nattøj baby kan sove i, da uld faktisk fungerer hele året. Du har måske hørt, at uld er bedst til måneder der slutter på ‘r’ – det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar. Uld er faktisk et super godt materiale hele året rundt, da det både er åndbart og isolerende på én gang. Se vores baby tøj i uld her.

Det skal dog siges, at det meste af det tøj, som vi selv har brugt til vores børn, har været lavet af økologisk bomuld.

Får
Kjole

Hvor meget tøj skal baby have på?

Det har vi faktisk et helt blogindlæg, der svarer på! Det kan du læse her.

Når det kommer til nattøj til baby, så er der et par gode råd:

  • Brug baby nattøj med fødder eller strømper, så baby ikke fryser.
  • Brug elastisk og simpelt tøj om natten, så baby ikke ikke sover med knapper, tryklåse, sløjfer og så videre.
  • Hold opsyn med baby. Mærk i deres nakke, der hverken må være kold, våd eller svedig. Er den det, så skal du enten tilføje eller fjerne noget tøj.

Du kan som sagt læse meget mere om, hvor meget tøj baby skal have på i blogindlægget “Hvor meget tøj skal baby have på? Nem guide til nye forældre”.

Ofte stillede spørgsmål

Baby sove ude hvor meget tøj?

Spædbørn sover utrolig meget – ikke kun om natten. Alligevel giver vi ikke vores børn nattøj på, når de får en middagslur i barnevognen. Læs meget mere om, hvordan du bedst putter baby i barnevognen her: “Hvor koldt må der være i barnevognen? Step-by-step-guide”

Hvor meget tøj baby?

Er du helt på herrens mark fordi det er din første? Så gå ind og læs blogindlægget “Hvor meget tøj skal baby have på? Nem guide til nye forældre”.

Hvordan ved jeg om min baby fryser?

Hvis baby bliver bleg eller blålig, så er det tegn på, at de har det for koldt. Spædbørn kan ikke regulere deres kropstemperatur, og derfor afhænger deres velbefindende sig af det tøj, du giver dem på. Mærk altid baby i nakken, hvis du er i tvivl om, de har nok tøj på. Er nakken kold, så skal der et lag tøj mere på. Er nakken varm og/eller våd, så har baby det for varmt – fjern derfor noget af tøjet.

Hvornår skal en baby have hue på?

En hue kan være en god idé til baby, da den forhindre et større varmetab. Vær dog opmærksom på ikke at lade baby sove med en hue på, hvis det bliver for varmt eller hvis der er kvælningsfare.

I bund og grund kan baby have hue på hele tiden. Det er især en god for vinterbaby at have en hue klar, som er behagelig og som passer godt. Læs vores blog “Babytøj størrelse (0-24 mdr.) – find din babys tøjstørrelse i skemaet”, som guider dig til at finde den rigtige størrelse i babytøj.

Du kan også altid bruge vores størrelsesguide, som du finder her. Screenshot den eller gem billedet, så du altid har det ved hånden. Det er helt gratis ❤️

Er det første gang, du er her?

Vi elsker at få besøg! Er du måske på udkig efter lækkert børnetøj fra populære mærker, tøj til baby i økologisk bomuld, en bæredygtig garderobe til de små eller en dåbsgave? Så har du fundet det helt rigtige sted.

Vi er Pure Basic, og hos os finder du netop bæredygtigt og økologisk børnetøj i størrelse 0-12 år. Vi tilbyder dig fantastisk kundeservice, de bedste styles fra danske tøjmærker til børn, favorable og fair priser, fri fragt på køb over 499,- og en god samvittighed. Når du handler hos os, så er du sikker på at bæredygtigheden er i top!

Kig dig omkring i vores skønne webshop, bliv inspireret på vores Instagram og Facebook, tilmeld dig nyhedsbrevet (nederst på siden) og vær den første til at få drønlækre og dugfriske nyheder fra de bedste danske tøjmærker til børn.

logo

Pure Basic

– fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden