Livet som mor

Klar-parat-skolestart!

Klar-parat-skolestart!

Uanset om det er første dag i børnehaveklassen, om man skal starte i 4. klasse eller i gymnasiet er skolestart noget, der fylder meget hos de fleste børn og unge. Det er både forventningens glæde, bekymringer om venskaber og lektier og bare en generel kilden-i-maven over, at noget nyt begynder.

Også for mor og far er skolestart noget særligt. Ferien er forbi og hverdagen begynder igen. Men lidt ligesom 1. januar, begynder man lidt på en frisk. Det kan være, man har en målsætning om bedre og sundere madpakker, nogen skal måske have et nyt fag, begynde til en ny sport eller bare i gang med en ny sæson, hvor man får lov at starte forfra, for ”nu har man jo haft ferie så længe” ????.

Skoletasker, madpakker og bogindbinding

Skoletasken er pakket og stillet frem, madpakken er smurt, og de fleste har også lagt tøjet frem aftenen før; nøje udvalgt og prøvet på. Alt skal være perfekt. Dét kender vi godt herhjemme. I august starter vores børn i henholdsvis 0., 2. og 5. klasse. Tænk hvor stort ikke længere at have børn i børnehaven (og kun at skulle aflevere og hente ét sted – åh, hvilken fryd ????).

Mange børn har sikkert været ude med mor og far og få en ny skoletaske til skolestart. I år har vi selv været ude og finde en fin én af slagsen til Ingrid, og ellers er de gamle blevet fundet frem fra hjørnet, støvet af og ryddet op i (UPS, der var lige en seddel, vi ikke havde fået skrevet under på og afleveret til læreren….kender andre end os dét???). Udover skoletasken, er madkasserne blevet fundet frem igen (ja, dem har vi altså IKKE savnet), der er blevet indkøbt nyt bogbind, og her kan vi varmt anbefale de genanvendelige stof-bogbind, som både er nemme at lægge på (vi indrømmer gerne, at bogindbindning aldrig har været vores spidskompetence), og så er de bæredygtige, fordi de kan bruges igen og igen. En win-win, hvs du spørger os, og sidst men ikke mindst har vi fundet tøjet frem.

Bog
Papirflyver

Tre børn – mange forskellige ønsker

Mange kender sikkert situationen med, at ens børn har helt forskellige forventninger og krav om, hvordan tasken, madpakken og tøjet skal være. Vores yngste vil have sweattøj på, helst med dyr og i stærke farver. Den mellemste vil helst have fine kjoler på, gerne i lyserøde farver, og vores ældste dreng vil allerhelst have fodboldtøj på, men alternativt noget der ligner, og som man i hvert fald kan bevæge sig frit i, for der skal helt sikkert spilles fodbold i frikvartererne. Og så må man jo ind i alle skabe og finde noget, der tilfredsstiller alle behov.

Heldigvis er vores tre poder ret forudsigelige, så vi har forberedt os på situationen:

Sweat, skøre motiver og stærke farver

Til Ingrid har vi fundet de lækreste gule sweatpants fra Danefæ, som hun ELSKER, og hun har selv fået lov til at vælge den tilhørende t-shirt med dyr fra DYR Cph, som har et væld af søde og sjove motiver med finurlige dyr, som vi har mange af i garderoben. I shoppen kalder vi DYR Cph for ”Børnenes favoritter”, og det er virkelig sandt herhjemme, for vores unger kan ikke få nok at de søde dyr. Til skolestart har Ingrid valgt den lyserøde pingvin med korte ærmer, og hvis det bliver koldt; den lyserøde elefant med lange ærmer. Ja, lyserøde SKULLE det være ????.

Kjoler, kjoler og flere kjoler

Agnes, vores mellemste har også selv valgt sit tøj. Vi indrømmer det gerne, hun har MANGE kjoler i skabet. Selvfølgelig både fra egen butik, Pure Basic, men også arvetøj fra de store kusiner, som også elskede kjoler. Og de lækre kjoler fra fx Molo og Danefæ, kan heldigvis sagtens tåle at gå i arv, de er stadig, efter 8-10 år og 4 piger, stadig vildt flotte i både form og farver. Dér kan man da tale om kvalitet! Men altså, til denne særlige dag, som første skoledag uden tvivl er, skulle det ikke være en arve-kjole, men en ny. Valget var svært, meget svært faktisk, for der er mange fine i butikken lige nu, både fra Molo, Wood Wood, Elodiee, Müsli og Serendipity, men valget faldt til sidst på en fin langærmet kjole fra Elodiee, som kan bruges i al slags vejr, fordi den er tynd og lækker. Så må vi sætte strømpebukser under, hvis det bliver koldt – vejrguderne er jo ikke altid med skolerne i Danmark.

Fodboldtøj og en backup-plan

For Christian var valget ikke svært. Selvom der er mange fede bukser i shoppen, som man sagtens kan spille fodbold i, fx de lære sweat pants fra både Molo og Danefæ, så har han en forkærlighed for de funky Bastian pants fra ”I Dig Denim”, som kommer både i shorts og lange bukser. De er bløde og funky, og mor kan også lide dem (for der står nemlig hverken Ronaldo, Barcelona eller andet på dem ????). T-shirten som er lagt frem er en enkel en af slagsen fra Wood Wood. Deres Double A t-shirts er et sikkert hit herhjemme, både hos far og søn ????. Heldigvis har Wood Wood også lavet logo-trøjen som langærmet sweat, så vi har en back-up plan, hvis vejret skulle blive dårligt. Og prikken over i’et er den fede kasket fra Wood Wood.

Så kan skolestart bare komme an (hvis bare madpakkerne var lige så interessante og gennemtænkte!).

Tilbage til hverdagen igen

Når først den første vigtige skoledag er ”overstået” er det hele knap så vigtigt. Presset er taget lidt af, og hverdagen kommer (alt for) hurtigt igen, hvor der desværre ikke er tid til at dvæle så meget ved detaljerne og tænke så meget over det enkelte outfit. Vi er super privilegerede herhjemme, det ved vi godt, vi har tre børn og tre skabe fuld af fantastisk tøj, men man kommer altså også langt med meget mindre. Især når man vælger med omhu, og køber nogle typer og styles, som kan bruges i mange sammenhænge og sættes sammen med mange ting. Når man har fokus på basisgarderoben skal der faktisk ikke så meget til at pifte tøjet lidt op. Et par lækre sweat pants kan fx sagtens både bruges i skole og til fest, for man kan sætte alverdens ting sammen med dem. Og det samme gælder kjoler, hvem siger at de kun er til fest? Afhængigt af, om du sætter gummistøvler eller sandaler til, kan de bruges i mange anledninger og i al slags vejr.

Så første skoledag er måske en anledning til at lige at kigge jeres ugers garderobe igennem: hvad mangler I, hvad kan bruges i skolen, og er der noget, der skal videre til en anden? I har måske også nogle små kusiner eller fætre, som kunne få glæde af det aflagte tøj, og som måske næste år, finder det frem til deres første skoledag, som også næste år bliver noget helt særligt.

Løbehjul
logo

Pure Basic

– fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden