Baby, Livet som mor

Hvor koldt må der være i barnevognen? Step-by-step-guide

Hvor koldt må der være i barnevognen? Step-by-step-guide

Er du i tvivl om, hvorvidt den lille kan holde til at sove ude i vintermånederne? Spørger du dig selv: Hvor koldt må der være i barnevognen? Hvor meget tøj skal baby have på i barnevognen? Så læs med her.

Put baby udenfor: Step-by-step

Skal baby sove ude? Så har vi her den samlede guide til at sikre, at du får puttet den lille helt rigtigt. Herunder kan du se vores step-by-step-guide, og du kan trykke på de seks punkter for at komme ned til det afsnit, der beskriver det.

Sove ude i barnevogn – Skandinaviens genistreg

Vi har vist efterhånden allesammen hørt fortællingerne om de “vanvittige skandinaver”, der lægger deres børn ud i kulden – o, hvilken skræk! Læs blandt andet artiklerne i Insider og BBC eller indlæggene i Modern Parent og Rain or Shine Mamma, der fortæller om de skøre kuldeboer, der putter deres børn under en dyne af sne. Arh, måske knap så voldsomt, men det er jo mere eller mindre, hvad kulturchokket svarer til for dem.

At vores børn sover ude i barnevogn, især i de kolde måneder, er for nogle helt absurd. Vi ved dog bedre. Et rask barn, kan snildt sove udenfor – og ofte også langt bedre. Vi er vist en del, der har oplevet, at vores lille sov længere og tungere ude i barnevognen. Når baby sover ude, så kan man også hurtigt løbe stuen igennem med støvsugeren uden at skulle bekymre sig om, at luren bliver afbrudt.

Så længe du går ud fra et par forholdsregler, så er det helt sikkert at putte den lille udenfor. Konsulter altid sundhedsplejersken inden du putter spædbarnet udenfor for første gang – de ved bedst, om baby er blevet stor nok til at sove ude.

Lad os starte med første trin: tøjet.

Musli uld heldragt fleece med hætte rosa

Ulddragt til barnevognen

Vores populære ulddragt til barnevognen fra Müsli by Green Cotton

Normal pris 599,00 Kr.

Tilbud nu kun 419,30 kr. 

Dårligt vejr

Hvor meget tøj skal baby have på i barnevogn?

Vi har alle hørt det efterhånden slidte mundheld: “Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning” eller som det også udsiges: “Der findes ikke dårligt vejr – kun forkerte klæ’r”. Der er god grund til, at ordsproget så ofte bliver brugt: Når man lever i et land, hvor vejret skifter så hurtigt og så meget som i Danmark, så kræver det ordentligt påklædning.

Vi har et helt indlæg på vores blog, der handler om, hvordan man klæder sit barn barn ordentligt på, og et udklip derfra ser du her:

Så, hvor meget tøj skal baby have på i barnevogn vinter? Når du vælger påklædning til middagsluren, så tænk som udgangspunkt i disse tre lag:

Første lag: langærmet body

Andet lag: bukser, bluse og strømper

Tredje lag: hue og vanter

[…]

Et forslag til de varme måneder kunne være:

Müsli body

Müsli bukser

Serendipity Baby tee

Hop ind og læs indlægget “Hvor meget tøj skal baby have på? Nem guide til nye forældre” ved at trykke her. Det svarer på en række spørgsmål som: Hvor meget tøj skal baby have på i barnevogn sommer?

Da der allerede er et indlæg om påklædning, vil der her kun blive fremhævet de vigtigste pointer.

Så meget tøj skal baby have på i barnevognen:

  • Tænk i lag, da det er nemmere at fjerne et af lagene for at regulerer babys temperatur.
  • Tjek temperaturen i nakken på baby (den må hverken være kold, våd eller svedig).
  • Brug varme tekstiler som eksempelvis uld i vintermånederne. Uld isolerer rigtig godt, så en ulddragt er perfekt i de kolde måneder.
  • Brug din sunde fornuft: Hvad ville du tage på, hvis du sad stille ved barnevognen i en time?

Det første, du skal sørge for, er derfor: 1. giv barnet det rigtige tøj på.

Lad os gå videre til vejret.

Lykkepose pige 3 par mp uldstrømpebukser

Et par gode uld strømpebukser er perfekte, når baby skal puttes i barnevognen – i de kolde måneder.

Prøv vores populære lykkeposer med uldstrømpebukser

Lykkepose 159,95 kr.  Spar 53%

Hvor koldt skal det være, før børn ikke må sove ude?

Hvor koldt må der være i barnevognen? Det hurtige og nemme svar er: Børn må ikke sove ude, hvis der er under -10 grader. Ifølge Sundhedsstyrelsen er 10 minusgrader grænsen, når det kommer til temperaturen. Det handler altså i højere grad om, hvor koldt der er omkring den. Det er dog ikke den eneste faktor, du skal være opmærksom på.

Det næste du skal være sikker på: 2. Put kun baby udenfor, hvis det er vejr til det.

Først og fremmest, så sørg for at have barnevognen i orden. Barnevognen skal være tæt og sikker, så den beskytter ordentligt mod vejret. Du kan læse Sikkerhedsstyrelsens 12 gode råd ved køb af barnevogn her.

Det må ikke blæse, regne eller sne på barnevognen, og barnevognen skal stilles i læ samt skygge. Barnevognen skal altså stå beskyttet. Spørgsmålet: Hvor koldt må der være i barnevognen? er derfor lidt tricky. Én ting er temperatur, men der er mange faktorer, der kan have betydning for babys komfort.

Tjek altid: 3. Sørg for at barnevognen står rigtigt.

Lad os for en god ordens skyld lige tage en hurtig FAQ om vejret:

Ofte stillede spørgsmål

Må baby sove udenfor I frostvejr?

Som udgangspunkt, ja. Du skal dog være opmærksom på, at spædbørn er særligt sårbare over for kulde. Jo yngre barnet er, des mere skal du holde øje med dem i barnevognen.

Det er kun sunde og raske babyer, der må puttes udenfor. Læs mere her.

Kan barn sove ude i minusgrader?

Ja, så længe temperaturen ikke kommer under 10 minusgrader. Frostvejr starter omkring de 0 grader, og derfor kan du godt putte den lille udenfor.

Kan baby sove for kold?

Ja, men hvis du har klædt barnet ordentligt på samt sørget for, at barnevognen står ude under de rigtige forhold, så bliver baby formentlig ikke for kold. Det er vigtigt at huske på, at der ikke findes en gylden manual, der gælder på alle børn. Tjek derfor altid nakken.

Kan baby sove for varmt?

Ja, og det er noget, du skal være meget opmærksom på. Det kan nemlig lede til vuggedød, så læs de anbefalede råd til at putte baby fra sundhed.dk.

Når du putter baby om sommeren, så kan det blive for varmt med en dyne. Her er en stofble et godt alternativ.

Vi har de mest fantastiske stofbleer fra KongWalther. Ikke nok med at de er utroligt smukke, så er de super funktionelle – de er nemlig lavet i en maxistørrelse (125×130 cm). De er helt perfekte at anvende i stedet for dynen, når vejret er for varmt. Husk at stille barnevognen i skygge, når du putter udenfor.

Hvor koldt må der være i barnevognen?

Nogle babyalarmer fortæller dig, hvor varmt eller hvor koldt, der er i barnevognen. Det vigtigste er faktisk at forholde sig til, hvor varmt der er uden for barnevognen. Som tidligere nævnt, må du ikke putte baby udenfor, hvis der er under -10 grader. Er der høj sol og hedebølge, så kan det være bedre at putte baby indendørs – hvis der er et svalt rum i lejligheden eller huset.

Bliver du lidt nervøs, når der står “5 grader” på babyalarmen? Så længe baby er klædt ordentligt på, og at der ikke er fugtigt i vejret, så burde der ikke være grund til bekymring.

Hvor varmt skal der være i barnevognen?

Der er ikke et klart svar herpå. Det bedste du kan gøre for dit barn er regelmæssigt at holde opsyn med dem. Det vil sige, at du en gang i mellem lige stikker hovedet ud.

Vær sikker på: 4. Sørg for at du kan høre baby.

Sådan holder du opsyn med baby i barnevognen:

  • Mærk baby I nakken. Så kan du mærke, om der skal et lag mere på eller af baby.
  • Har vejret ændret sig? Er det eksempelvis blevet overskyet, tåget eller det begyndt at sne? Overvej, om baby fortsat kan sove derude.
  • Se om barnevognen stadig står beskyttet. Har solen rykket sig, så ryk barnevognen tilbage i skyggen.

Så længe du holder opsyn med baby, så sikrer du, at der er en passende temperatur i barnevognen.

Gør det til en vane: 5. Tjek løbende til baby – og test temperaturen ved at mærke babys nakke.

Barnevognen er et fantastisk værktøj

Er du forælder til et lille barn, så er barnevognen sikkert din bedste ven. Hvem elsker ikke den firhjulede håndsrækning?

Har baby svært ved at falde i søvn? Løsningen er barnevognen (i mange tilfælde i hvert fald). Jeg kan heller ikke give et bud på, hvor mange timer, jeg har brugt på at rulle barnevognen frem og tilbage med et ulykkeligt og træt barn i den… og det virker!

Baby vil kun sove, når barnevogn kører. Det er en udfordring, som nogle forældre står over for. Det er dog også skønt at bruge sin barsel sammen med det lille pus, hvor I sammen ruller gaderne tynde i de rolige formiddagstimer. Har du en vinterbaby, så kan det godt være, at du elsker den kølige luft, når I går ture, men fingrene er knap så tilfredse. Her har KongWalther en løsning: barnevognshandsken Østerbro.

KongWalther barnevognshandsker monteres helt simpelt på barnevognen, så de er klar til, at du stikker hænderne i dem, når dig og baby skal på tur. De er nemmere at bruge end almindelige handsker, fordi du nemt kan smutte ind og ud af dem. Taber baby sutten, eller skal du tage telefonen? Så tager det kun få sekunder at få hånden fri. Har baby svært ved at fald i søvn, så er barnevognshandsken helt fantastisk.

Baby vil kun sove, når barnevognen kører, og derfor er KongWalther barnevognshandsker opfundet.

Vogn

Tilbehør til barnevogn

Kopholder til frontbøjlen, barnevognsbakke, indkøbsnet til barnevogn, myggenet, regnslag, barnevognspude, barnevognskrog, parasol… listen kan blive ved!

Der er nærmest ingen grænser for, hvor meget tilbehør og gadgets, der findes til barnevogne efterhånden. Det er smart, når det er nødvendigt, men ind i mellem møder man også tilbehør, som verden nok godt kunne være foruden. Eksempelvis faldt jeg over en iPadholder, så baby kunne ligge med en skærm helt oppe i hovedet… måske er det bare er mig, der synes, at det er for meget. Nok om det!

Dækker til barnevogn

Noget af det tilbehør, som du måske overvejer at købe, er i kategorien ‘dække’. Her er de helt store: myggenet og regnslag. Det kan være en god idé at have, hvis du går en masse ture eller transporterer dig og baby rundt på gåben. Det er dog ikke så god en idé at bruge hverken myggenet eller regnslag, når baby sover ude. Det forringer nemlig luftcirkulationen. Skal baby sove ud, så skal regnslaget alligevel aldrig anvendes – barnevognen skal stå tørt og i læ, og baby kan ikke holde til at sove ude i for fugtigt vejr.

Forringet luftcirkulation kommer også af at sætte en stofble for åbningen af barnevognen, så undgå det. Hvis du gerne vil skærme for solen, så brug en af KongWalthers store stofbleer – de er nemlig store nok til at blive spændt fast på kalechen og hen til bøjlen. Sådan sparer du både penge og miljøet for tilbehør, som kun bruges i et par sæsoner.

For en god ordens skyld: 6. Dæk ikke åbningen i barnevognen til.

Barnevognstilbehør der gør hverdagen nemmere

Tager du tit ud for at handle med den lille i barnevogn? Så har du helt sikkert overvejet at få fat i et indkøbsnet og en kopholder til barnevogn.

Hos Pure Basic er vi ikke i tvivl – indkøbsnet til barnevogn er et sikkert hit. Vi har et helt fantastisk indkøbsnet fra KongWalther, som er super praktisk og derudover ser knaldgodt ud – det giver mig helt lyst til at fylde det med lækre økologiske appelsiner, friskbagt brød og måske en buket afskårne nelliker… drømmer vi alle ikke om den lidt smukke barsel?

KongWalther har også udviklet barnevognskroge, som gør det nemt at hænge håndtasker, poser, en DAY ET Mini pusletaske og en praktisk toilettaske på barnevognen.

KongWalther – løsningen på alle problemerne som mor

Det er ikke forkert at sige, at KongWalther er løsningen på alle de udfordringer, man kan have som mor. KongWalther er nemlig et fantastisk mærke, hvis produkter alle kommer af hverdagsproblemer, som Tine Land, grundlæggeren af KongWalther, har oplevet.

Produkterne fra KongWalther kommer derfor fra hjertet, og det gør det nemmere og mere bekvemt at være på barsel.

Du kan være helt sikker på, at du kommer til at elske dine KongWalther produkter. De er også helt geniale som babyshower gave, barselsgave og så videre. En idé kunne være et barnevognssæt: Et par barnevognshandsker og et barnevognsnet – det vil hun/han blive fantastisk glad for at modtage.

Put baby udenfor: Step-by-step

Skal baby sove ude? Så har vi her den samlede guide til at sikre, at du får puttet den lille helt rigtigt.

Giv barnet det rigtige tøj på.

Put kun baby udenfor, når vejret er til det.

Sørg for at barnevognen står rigtigt.

Dæk ikke åbningen i barnevognen, da det forringer luftcirkulationen.

Sørg for at du kan høre baby – brug eventuelt en babyalarm.

Tjek løbende til baby – og test temperaturen ved at mærke babys nakke.

Musli uld heldragt i fleece med hætte sand

Ulddragt til barnevognen

Vores populære ulddragt til barnevognen fra Müsli by Green Cotton

599,00 Kr.

logo

Pure Basic

– fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden