Baby

Babytøj størrelse (0-24 mdr.) – find din babys tøjstørrelse i skemaet

Babytøj størrelse (0-24 mdr.) - find din babys tøjstørrelse i skemaet

Jeg tør næsten ikke sige det, men det lille pus bliver hurtigt større. I takt med de små poder vokser, så skal tøjet følge med. Har du styr på, hvornår strømpen skal være størrelse 17/18, hvornår baby bruger størrelse 62, og hvordan du tager hovedmål? Læs med for at få styr på babytøj størrelser.

Vi kan hurtigt blive enige om, at der ikke er noget mere fantastisk end at se det lille barn lære nye ting hver dag: De første par uger er der intet, som bliver misset. Efterhånden som ugerne går, så bliver de til måneder, og pludseligt er dit spædbarn blevet et halvt år gammelt. Det er ikke til at forstå, men det er vel sagtens en af de mest brugte sætninger omkring børn. “Det er ikke til at forstå, at for bare seks år siden lå han sammen med sin store abebamse, Georg, og nu er Georg på størrelse med hans underarm.”

Psst! Hvis du gerne vil have fingrene i det skønne sæt, som søde Olivia har på billedet, så kan du finde det og lignende sæt i vores udvalg fra Müsli.

Sut

De små størrelsers størrelser

Vi har en størrelsesguide, som du altid kan bruge, når du handler baby- og børnetøj. Babytøj størrelser er måske nyt for dig, og så kan det være rart at have noget at læne sig op af. Vi har også brugt tid på at lave en flot størrelsesguide, som du blot kan hente ned på telefonen eller tage et screenshot af, til når du får brug for det.

Vi har også en flot og overskuelig plakat med vaskesymboler (vaskeanvisninger), som du kan se her.

Du finder i dette indlæg et skema, der giver dig et godt overblik over babytøj til nyfødte, toddler og småbarnet. Du kan altid se vores størrelsesguide, hvis du mangler hjælp til at finde den rigtige størrelse til større børn.

Mål baby inden du køber

Når det gælder babytøj størrelser, så anvender de fleste børnetøjsmærker størrelser, der passer med babys højde. Det vil sige, at du skal vide, hvor højt dit barn er inden du shopper løs. “Hvad nu hvis jeg ikke har født endnu? Hvor stort er et nyfødt barn?” I gennemsnit er piger 51 cm ved fødslen, og drenge er 52 cm. Det er også årsagen til, at du sagtens kan droppe den første størrelse som udgangpunkt (nogle babyer er meget små eller født for tidligt – her er det selvfølgelig en anden snak).

Du vil nok komme ud for, at en del børnetøjsforretninger insisterer på, at du skal købe størrelse 50 til en nyfødt, men lad mig forklare, hvorfor det snyder dig til at købe mere.

Når man vælger størrelse til sit barn går man ud fra deres højde. Hvis du måler dit barn fra flad fod til toppen af hovedet og får 64 cm, så skal du have størrelse 68 til dit barn. Du skal aldrig have en størrelse, der er mindre end det antal centimeter dit barn måler i højden. Når gennemsnitshøjden ved fødslen ligger på 51 og 52 cm for danske børn, så er den rigtige størrelse at starte med altså 56. Babytøj til nyfødte kan sagtens være størrelse 56, og det giver også mere tid at nyde det skønne tøj.

Det er mere bæredygtigt at købe tøj, der kan holde længere. Det skal selvfølgeligt ikke være alt for stort, men tøjet skal bestemt heller ikke stramme på barnet – det er vigtigt med en god pasform.

Hvordan måler man baby hovedmål?

Når du køber huer til din baby, så er det vigtigt at finde den rigtige størrelse, så huen ikke strammer eller falder ned over øjnene på barnet. Det er meget nemt at finde hovedmål: Det eneste du skal bruge er et målebånd og din baby.

Sådan finder du babys hovedmål:

  1. Sæt eller læg dit barn komfortabelt, da du skal bruge begge hænder.
  2. Tag målebåndet og placér det der, hvor en hue vil sidde. Det fint at gøre over øjenbrynene eller lidt under midten af panden.
  3. Aflæs i centimeter.
  4. Rund hellere op end ned – huen skal ikke stramme.

Størrelsen på en hue er angivet i cm, så er hovedmålet eksempelvis 42 cm, så skal du købe en størrelse 45. Køb aldrig en hue, der er mindre i størrelsen end dit barns hovedmål.

Hvis du gerne vil have fat i hårbåndet, som Olivia har på på billedet øverst i indlægget, så kan du finde det her. Det er onesize, da størrelsen justeres, når man binder det.

Hvordan måler man fodmål på baby?

Fodmål måles både i længden og bredden. Mange bruger “papirtricket” til fodmål:

  1. Tegn rundt om barnets fod, mens den er plantet solidt på et stykke papir. Det kan være godt at være to, hvis der er tale om en lille baby, der ikke kan stå selv.
  2. Mål fodens længde og bredde på papiret.
  3. Læg 1-1,5 cm til (det der hedder voksetillæg).
  4. Du har nu fundet fodmål.
  5. Brug vores omregningstabel til at finde den rigtige størrelse.

Når du skal købe sko kan du bruge denne fremgangmetode for at være sikker på, at du finder den rigtige størrelse. Når det kommer til strømper, så kan du sagtens gå ud fra størrelsesguiden herunder.

Længde på foden
Skostørrelse
10,0 cm
17
10,7 cm
18
11,3 cm
19
12 cm
20
12,7 cm
21
13,3 cm
22
14,0 cm
23

Baby strømper

Størrelsesguide baby 0-2 år

Vend telefonen 90 grader for det fulde skema.
Tøjstørrelse
Strømper
Strømpebusker
Huer
1-2 måneder
50-56 cm
56
15/16
60
39
2-4 måneder
57-62 cm
62
15/16
60
41
4-6 måneder
63-68 cm
68
15/16
60
45
6-9 måneder
69-74 cm
74
17/18
70
45/47
9-12 måneder
75-80 cm
80
17/18
70
47
12-18 måneder
81-86 cm
86
19/21
80
49
2 år
87-92 cm
92
19/21
80
49
Kjole

Soft Gallery størrelsesguide

Et af vores meget populære mærker, Soft Gallery, anvender et lidt anderledes system til at angive babytøj størrelser. De bruger måneder, hvilket kan være lidt nemmere for en førstegangsfødende eller gavmild moster at forstå.

Soft Gallery har størrelserne:

Tøjstørrelse
1-2 måneder 50-56 cm 0 mdr
2-4 måneder 57-62 cm 3 mdr
4-6 måneder 63-68 cm 6 mdr
6-9 måneder 69-74 cm 9 mdr
9-12 måneder 75-80 cm 12 mdr
12-18 måneder 81-86 cm 18 mdr
2 år 87-92 cm 24 mdr

 

Soft Gallery har ikke babytøj til nyfødt, og siden de ikke har mindre end 3 mdr, så er den første bodystocking baby skal have nok ikke fra Soft Gallery. Heldigvis har de en masse skønt tøj, som baby kan få inden for de første par måneder.

Forskel på piger og drenge

Der er lidt forskel på, hvor store nyfødte babyer er. Køn kan have noget at gøre med det, da der som tidligere nævnt er lidt forskel på gennemsnitshøjden på piger og drenge ved fødslen. Det er dog ikke noget, som du kan regne med, da drenge ikke altid vil være større. Det bedste, du kan gøre, er, at følge dit barns vækst og størrelse og så sammenligne med eksempelvis vores størrelsesguide. Bruger baby en større størrelse end angivet ud fra alderen, så kan det være et tegn på, at du skal justere og tage en størrelse større end forventet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad svarer størrelse 80 til?

Babytøj i størrelse 80 er den størrelse, som de fleste babyer mellem 9-12 måneder bruger. Den passer babyer, der er 75-80 cm høje. Babytøj i størrelse 80 er derfor størrelsen du bruger, lige før de fylder ét år.

Hvilken størrelse til nyfødt?

Størrelse 50 hedder newborn/nyfødt, og det kan være en fin størrelse til babyer, der er meget små ved fødslen. Babytøj til nyfødte bliver hurtigt for småt, da baby vokser hurtigt. Pure Basic anbefaler at starte i størrelse 56, og hvis du vil være sikker på at gaven til din niece bliver brugt mest muligt, så køb størrelse 62.

Hvornår bruger baby str 62?

Som regel bruger baby størrelse 62 omkring 2-4 månedersalderen. Nogle børn er dog meget små og andre meget store. Som udgangspunkt kan du dog godt regne med at en baby kan passe størrelse 62, indtil de er cirka 4 måneder.

Hvor hurtigt vokser små børns fødder?

I gennemsnit vokser babyers fødder 2 cm om året. Det vil sige, de første to år kan du forvente, at baby starter i størrelse 15/16 og slutter i størrelse 19/21.

Hvilken strømpestørrelse til baby?

De første seks måneder passer 15/16. Fra barnet er et halvt år til et helt, passer str 17/18. Fra barnet er ét år til de er to, passer størrelse 19/21.

Hvilken skostørrelse i cm til baby?

Se under overskriften “Hvordan måler man fodmål på baby”. Her er en guide til at måle og finde den rigtige skostørrelse.

Hvilken huestørrelse til baby?

Se størrelsesguiden eller skemaet her i blogindlægget, hvor du kan finde den rigtige huestørrelse efter barnets alder.

Er du ny forælder?

Stort tillykke! Det er en fantastisk tid, og du skal nyde den alt, hvad du kan. Vi har en række blogindlæg, som kan hjælpe dig, der er ny forælder – uanset om du allerede har født eller venter endnu.

Vi har blandt andet et bud på en babytøj startpakke, så du har alt, hvad du skal bruge til baby. Se vores bud på en babytøj startpakke i blogindlægget: “Så meget babytøj skal du bruge – nem tjekliste”.

Vi har også et indlæg, der klæder dig på til at klæde baby på. Du læse mere om, hvordan du bedst giver baby tøj på i blogindlægget: “Hvor meget tøj skal baby have på? Nem guide til nye forældre”.

Er du på udkig efter babytøj str 0-2 år, som er sikkert for barnet og ovenikøbet er bæredygtigt?

Du kan se hele vores udvalg af bæredygtigt børnetøj igennem på vores skønne webshop, der har alt, hvad du skal bruge. Vi har bæredygtigt babytøj str 0-2 år, så den lille ny får den bedste start på livet og den bedste fremtid på jorden. Vi har også fantastiske kollektioner af bæredygtigt børnetøj til drenge og piger fra 2-12 år, så du passer godt på dit barn, planeten og dem, der laver tøjet.

Se alle vores skønne produkter ved at trykke her, og du får også lige de varmeste anbefalinger til at gå ind, og følge os på både Facebook og Instagram, hvor du kan følge med i vores eventyrlige børnetøjsunivers, vores nyheder og vores bidrag til den bæredygtige udvikling.

logo

Pure Basic

             – fordi bæredygtigt børnetøj er fremtiden